26 Temmuz 2015 Pazar

Biyoinformatik Adına Bir İlk

Bir meslek grubu için en önemli şey bence aynı camiaya mensup olan insanların birlik olarak seslerini çok daha güçlü bir şekilde duyurabilmesidir. Kendi mesleğim için ne yazık ki aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Var olan çok az sayıda dernek  bunun en büyük göstergesi. Birbirimize yardım etmek ve birlik olmak yerine sanırım birbirimizin kuyusunu kazmayı daha çok seviyoruz. Aynı laboratuvarda çalışan farklı insanların çoğu nelerden bahsettiğimi çok iyi bir şekilde anlamıştır. Tabi ki böyle hesaplar peşinde koşmayan bir çok insanı da tanıma fırsatı bulduğumu söyleyebilirim.

Sanırım hem yapım gereği hem de şimdiye kadar aldığım eğitimler sayesinde mesleği için savaşan insanların yolunda gitmeyi kendime görev edindim diyebilirim. Bu yıla kadar her ne kadar sesimi duyuracak bir konumda olmasam da artık mesleğim için savaşabilir duruma geldim. Gerek bu sayfa yardımıyla gerekse düzenlediğimiz staj ve eğitimler vasıtasıyla özellikle biyoinformatiğe ilgisi olan insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum.

Ahmet Raşit Öztürk önderliğinde düzenlediğimiz Biyoinformatik Yaz Kampı 2015'de 8 kişilik bir ekip ile yaklaşık olarak 1 aydır birlikte çalışıyoruz. Bu süreç içerisinde kodlama eğitimin önemli bir aşaması oldu. Biz de bu grup ile birlikte Türkiye'de bir ilk olarak Biyoinformatik Hackathon'unu yapmaya karar verdik. Hackathon bir grup insanın bir araya toplanarak çok uzun sürecek olan kodlama işlerinin belirli bir süre içerisinde aralıksız olarak yapılması. Biz de elimizdeki projeyi 48 saat içerisinde bitirmeye çalışacağız. Bu süreç içerisinde rekabet içinde olan iki takım olacak. Ve 48 saat sonunda kazanan bir takımımız olacak. Siz de bu mücadeleyi twitter sayfamızdan anlık olarak takip edebilirsiniz. Twitter sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. Umarım bu tarz etkinliklere verilen önemler artar ve ileride sayısı çoğalır.

Görüşmek üzere



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder